Chec la tava cu visine

de Dulciuri cu Georgiana in Prajituri, 11 Iul 2015 | 37431 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10 oua
  • 10 linguri ulei
  • 2 cani si jumatate zahar
  • 2 cani si jumatate faina
  • 10 linguri apa
  • 1/2 praf de copt
  • 2-3 linguri cacao
  • 500 g visine fara samburi
Portii: 30
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec la tava cu visine:

Intr-un ibric amestecam cele doua cani si jumatate de zahar cu 10 linguri apa. Punem ibricul pe foc si lasam sa fiarba pana se topeste zaharul. Intre timp mixam spuma albusurile cu un praf de sare. Peste albusurile spuma turnam siropul fierbinte (direct de pe foc) putin cate putin mixand continuu.

Separat frecam galbenusurile cu  uleiul, apoi le adaugam peste albusuri.Adaugam treptat faina si praful de copt amestecand usor.

Turnam trei sferturi din compozitie in tava aragazului in care am pus hartie de copt.

In compozitia ramasa adaugam  2-3 linguri de cacao amestecand bine. Turnam in tava si compozitia cu cacao, apoi cu coada unei furculite amestecam usor cele 2 compozitii din tava.

Deasupra asezam visinele si introducem tava in cuptorul incins. Coacem aproximativ 45-50 minute,facem si testul cu scobitoarea.

Taiem prajitura rece si o servim pudrata cu zahar.

 

 

TIPS-URI

1

Iese foarte buna si fara praf de copt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec la tava cu visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

4 pere

100 gr brânză gorgonzola DOP

30 gr miere

Miez de nucă

Câteva fire de... citeste mai mult

Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chec